Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у понеділок виросли

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в понеділок зросли, оскільки падіння запасів та побоювання з приводу виробництва через посушливі погодні умови призвели до зростання цін.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 35 ринггітів, або 0,94%, і закрився на рівні 3746 ринггітів ($802,45).

«Занепокоєння щодо виробництва пальмової олії в Малайзії та Індонезії та падіння рівня запасів забезпечили збереження цін на стійкому рівні», – сказав дилер із Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці листопада впали вперше за сім місяців, оскільки виробництво впало більше, ніж експорт, показали дані галузевого регулятора у вівторок.

Проте уповільнення експорту обмежило зростання.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії в першій половині грудня впав на 13,6% у місячному вирахуванні до 591 490 метричних тонн, повідомила в п’ятницю сюрвеєрська служба Intertek Testing Services.

Ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго подешевшали на 0,4%.

Індонезія планує встановити базову ціну на сиру пальмову олію на рівні $767,51 за метричну тонну на період з 16 по 31 грудня, повідомив минулого тижня представник міністерства торгівлі порівняно з $795,14 за метричну тонну у першій половині місяця.

Імпорт пальмової олії до Індії в листопаді підскочив майже до тримісячного максимуму, збільшившись майже на 23% порівняно з жовтнем, оскільки олійники віддали перевагу тропічній олії конкуруючим соєвим і соняшниковим маслам через величезні знижки, повідомила провідна торгова організація.

Ціна на пальмову олію може підскочити до 3748 ринггітів за метричну тонну через хвилю с, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Нафта зросла у понеділок, оскільки напади хуситів на кораблі в Червоному морі викликали стурбованість з приводу перебоїв у постачанні нафти, а план росії щодо скорочення експорту у грудні надав додаткову підтримку.

Азійські акції впали в понеділок, при слабкому початку тижня, коли центральний банк Японії може ще більше відійти від своєї надм’якої політики, тоді як ключові дані щодо інфляції в США, як очікується, сприятимуть ринковому ціноутворенню на зниження процентних ставок там.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!