Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію трохи зміцнилися у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію практично не змінилися в середу на тлі прогнозів зростання запасів та виробництва у травні.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 2 ринггіти, або 0,06%, до 3318 ринггітів (722,09 долара США) за тонну.

Контракт раніше збільшився на 1,75% до внутрішньоденного максимуму, але відступив, оскільки трейдери закрили короткі позиції.

«Виробництво та відновлення запасів чинили тиск на ринок пальми. Виробництво, як очікується, зростатиме протягом третього кварталу на тлі сезонності та скорочення нестачі робочої сили», — йдеться у звіті Refinitiv Agriculture Research.

“Хоча очікується, що експорт пальмової олії покращиться в найближчі місяці, зростання попиту може бути обмежене непривабливими цінами порівняно з м’якими маслами”, – додали в компанії.

Очікується, що запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці травня збільшаться на 6,8% порівняно з попереднім місяцем до 1,6 млн тонн, оскільки виробництво зросте до найвищого рівня цього року, показало опитування Reuters.

За прогнозами міністра довкілля, другий за величиною виробник у світі зіштовхнеться зі слабкими умовами Ель-Ніньо з червня.

Провідний виробник Індонезії очікує суворий посушливий сезон через вплив погодних умов Ель-Ніньо, які загрожують урожаю та підвищують ризик лісових пожеж, заявив у вівторок глава її метеорологічного агентства.

Refinitiv заявила, що уповільнення кількості опадів у Південно-Східній Азії поки що сприяє збиранню врожаю, але є побоювання щодо майбутнього явища Ель-Ніньо, яке призведе до тривалих посушливих умов в Індонезії та Малайзії.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,03%, а контракти на пальмову олію впали на 0,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,5% після стрибка на 3,4% напередодні.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку олії, повідомляє Рейтер.

(1 долар = 4,5950 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!