Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію торгувалися у боковому тренді у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію торгувалися в боковому тренді в п’ятницю напередодні довгих вихідних, оскільки інвестори розмірковували про зниження цін на нафту, що конкурує, і послаблення ринггіту.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 10 ринггітів, або 0,25%, до 3946 ринггітів (836,55 доларів США) за метричну тонну.

Однак цього тижня контракт упав на 0,73%, ознаменувавши друге зниження за тиждень.

Пальмова олія торгувалася в бічному тренді напередодні довгих вихідних, оскільки Малайзійська біржа деривативів Бурса буде закрита в понеділок через свято Харі Рая Хаджі, повідомив Анілкумар Багані, керівник досліджень брокера олії в Мумбаї Sunvin Group.

Враховуючи уповільнення виробництва в Малайзії та зростання експорту в червні, ціни на пальму, як очікується, матимуть підтримку на рівні близько 3900 ринггітів за тонну, але відновлення може бути обмежене на рівні 4150 ринггітів за тонну, сказав Багані.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,55%, а контракт на пальмову олію втратив 0,54%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,8%.

Темпи переробки сої у США зросли у травні з семимісячного мінімуму місяцем раніше, оскільки деякі переробні заводи відновили роботу після сезонних простоїв на технічне обслуговування та ремонт, а рентабельність покращилася, повідомили аналітики перед щомісячним звітом Національної асоціації переробників олійних культур у понеділок.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту знизилися в п’ятницю, оскільки ринки оцінили вплив того, що відсоткові ставки в США залишаються високими довше, ніж очікувалося.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, ослабла на 0,26% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7170 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!