Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію продовжили зростання у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію продовжили зростання у вівторок, досягнувши найвищого рівня за 18 днів, оскільки трейдери закрили позиції після різкого зростання цін на сиру нафту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Малайзії в Бурсі зріс на 57 ринггітів, або на 1,47%, до 3941 ринггіту ($894,46) за тонну до полудня.

Пальмова олія подорожчала другий день поспіль до найвищого рівня з 17 березня.

Контракт підскочив на 3,3% у понеділок, відстежуючи стрибок цін на нафту після того, як група ОПЕК+ вразила ринки планами подальшого скорочення видобутку.

“Несподіваний крок ОПЕК+ зі скорочення видобутку у поєднанні з намірами Міністерства сільського господарства США скоротити видобуток, який припав на найнижчий рівень, призвів до закриття коротких позицій на ринку”, – сказав Парамалінгам Супраманьям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, що базується в Селангорі, повідомляє Рейтер.

Трейдери також усвідомлюють той факт, що виробництво збільшиться у другому кварталі, і з урахуванням приглушеного інтересу з боку Китаю ситуація виглядає досить хиткими, якщо припустити, що Індія демонструє ознаки уповільнення, додав він.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії у березні зріс на 24,7% до 1 411 707 тонн із 1 131 939 тонн, відвантажених у попередньому місяці, повідомила в понеділок вантажна інспекція Societe Generale de Surveillance.

Найбільш активний контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,9%, тоді як контракт на пальмову олію зріс на 1,3%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може подорожчати ще більше до 3963 ринггітів за тонну, оскільки вона подолала опір на рівні 3853 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!