Ф’ючерси на кукурудзу впали більш ніж на 4%, на соєві боби – більш ніж на 2%

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу в США впали більш ніж на 4%, а на соєві боби – більш ніж на 2% у середу під тиском прогнозів дощів, які сприяють зростанню врожаю на Середньому Заході, де посушливі умови негативно позначилися на посівах у багатьох районах.

Ціни на пшеницю також знизилися під тиском зростаючого врожаю озимої пшениці в США і вищих, ніж очікувалося, посівних площ у Канаді.

Листопадові соєві боби CBOT подешевшали на 31-3/4 цента до 12,62-1/2 долара за бушель, а вереснева пшениця подешевшала на 29 центів до 6,70 долара за бушель.

Нестійкі прогнози погоди у Кукурудзяному поясі США тримали трейдерів у напрузі протягом кількох тижнів. Посушливі умови негативно позначилися на врожаях і призвели до зростання ф’ючерсів до багатомісячних максимумів до середини червня, але прогнози дощів наприкінці цього тижня та наступного тижня зміцнили перспективи виробництва та спровокували розпродаж.

“Ведмеді очікують, що цього тижня дощі на Середньому Заході посиляться, щоб уповільнити падіння врожайності, і сприятливіша ситуація нарешті складеться в критичний місяць липень”, – сказав Метт Зеллер, директор з ринкової інформації брокерської компанії StoneX, у записці для клієнтів пише Рейтер.

“Схоже, що фонди почали закривати свої нещодавно відкриті довгі позиції щодо кукурудзи та соєвих бобів через збільшені шанси на покращення вологості грунту на Середньому Заході США”, – йдеться у примітці брокерської компанії Copenhagen Merchants.

Брокери також скорочують позиції напередодні публікації ключових даних щодо посівних площ у США та квартальних звітів із запасів, які мають бути опубліковані у п’ятницю Міністерством сільського господарства США.

Згідно з урядовим звітом, опублікованим у середу, у Канаді фермери засіяли пшеницею 26,9 мільйона акрів на 2023 рік, що є максимальним показником за 22 роки. Цей показник виявився вищим за середні очікування галузі на рівні 26,5 млн. Канадські виробники також посадили більше ріпаку, ніж прогнозувала галузь.

Тим часом урожай пшениці в Україні в 2023 році може становити не менше 24 мільйонів метричних тонн цього року, що набагато перевищить офіційні очікування і наблизиться до докризового рівня, повідомила організація зернотрейдерів України.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!