Ф’ючерси на кукурудзу в США впали до найнижчої позначки за сім тижнів

кукуруза доллар

Ф’ючерси на кукурудзу в США впали до найнижчої позначки за сім тижнів у середу, оскільки збирання врожаю тривало і показало вищі, ніж очікувалося, врожайність, тоді як прогнози погоди покращилися в посівних площах Південної Америки.

Ціни на пшеницю та соєві боби зросли.

Кукурудза торгової біржі Чикаго (CBOT) закрилася зниженням на 3-3/4 цента до $4,75 за бушель після того, як раніше вона досягла найнижчих цін з 19 вересня. Січневі соєві боби подорожчали на 4-1/2 цента до $13,15 за бушель, а груднева пшениця зросла на 5-1/2 цента до 5,61-3/4 за бушель.

Після закриття торгів товарно-брокерська компанія StoneX підвищила оцінку врожаю кукурудзи в США в 2023 році до 15,302 млрд. бушелів з попередньої оцінки в 15,282 млрд. бушелів.

Оскільки продаж врожаю кукурудзи та сої в США скорочується, трейдери переключають свою увагу на американські культури.

“Погода дійсно покращується в центральній та північній Бразилії, і, що важливіше, в Аргентині, особливо з урахуванням дощів, які відновляться після цих вихідних”, – сказав аналітик Marex Capital Террі Рейлі, додавши, що експортний попит на постачання кукурудзи зі США був низьким, повідомляє Рейтер.

Брокери продовжували стежити за напруженістю у Чорноморському регіоні, який експортує пшеницю.

“Я думаю, що побоювання, що відновилися, з приводу чорноморського судноплавства, а також можливе зростання насильства з боку інших країн на Близькому Сході привертають до цього ринку трохи уваги”, – сказав Рейлі.

Щодо сої, то Міністерство сільського господарства США у своєму щомісячному звіті повідомило, що у вересні в США було перероблено 5,24 млн тонн врожаю.

StoneX прогнозує, що виробництво сої в США складе 4,162 млрд. бушелів порівняно з 4,175 млрд. бушелів раніше. Раніше компанія підвищила прогноз урожаю сої у Бразилії у 2023/24 році до 165 мільйонів метричних тонн із 164,1 мільйона раніше.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!