Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго впали до трирічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго впали до трирічного мінімуму в п’ятницю після того, як Міністерство сільського господарства США повідомило, що запаси кукурудзи в США зросли до найвищого рівня з 2018 року.

Соєві боби також різко впали, при цьому ціни виявилися на найнижчому рівні за 26 місяців, оскільки трейдери поспішили продати свої позиції після того, як уряд повідомив про більш високий, ніж очікувалося, урожай у Бразилії, а також про вищі рівні врожайності та виробництва нещодавно зібраний урожай у США.

У Сполучених Штатах рекордний урожай кукурудзи в 2023 році та мляві експортні продажі сприяли зростанню запасів і підштовхнули сім ф’ючерсних контрактів на кукурудзу до нових мінімумів, включаючи найактивніші березневі, травневі та вересневі.

Ф’ючерси на пшеницю також знизилися під тиском ринків кукурудзи та сої.

“Суть дуже проста: зараз ми виробляємо більше, ніж наш попит, і це чинить тиск на весь ринок”, – сказав Карл Зетцер, партнер Consus Ag Consulting, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на кукурудзу торгової біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 10-3/4 цента до $4,47 за бушель.

Найактивніший контракт на сою завершився зниженням на 12-1/4 цента до $12,24-1/4 за бушель, а контракт на пшеницю знизився на 7-3/4 цента до $5,96 за бушель.

Міністерство сільського господарства США оцінило виробництво сої у Бразилії у 157 мільйонів тонн, що на 3 мільйони тонн менше за торішній рекордний урожай у 160 мільйонів тонн.

Хоча широкомасштабна посуха завдала шкоди фермам у деяких частинах Бразилії, найбільшого у світі експортера соєвих бобів, у звіті йдеться, що ця цифра перевищує очікування ринку.

«У майбутньому ми працюватимемо з досить важкими балансами не лише щодо кукурудзи, а й тепер по сої», – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex Capital. «Це задасть тону зниження цін у 2024 році порівняно з 2023 роком».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!