Ф’ючерси на кукурудзу та сою зросли у четвер після зниження прогнозів урожаю від USDA

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу та сою в США зросли в четвер після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) несподівано знизило прогнози врожаю обох культур на 2022 рік, що означає зниження постачання порівняно з очікуваними.

Ф’ючерси на пшеницю виросли за рахунок додаткової підтримки з боку зростання цін на кукурудзу та сою. Трейдери значною мірою проігнорували вищу, ніж очікувалося, оцінку посівних площ озимої пшениці, зроблену Міністерством сільського господарства США, оскільки посуха у поясі рівнинних ферм обмежувала виробництво.

Міністерство сільського господарства США також оцінило квартальні запаси кукурудзи, сої та пшениці в США нижче середніх торгових оцінок у своїх звітах про врожай за січень і погіршило прогноз виробництва кукурудзи та сої в постраждалій від посухи Аргентині, де деякі трейдери заявили, що необхідні подальші.

Прогнози збігаються з побоюваннями щодо скорочення світових поставок зерна та зростання цін на продовольство.

“Найбільшим сюрпризом став перегляд у бік зниження виробництва сільськогосподарських культур у США, зокрема кукурудзи та соєвих бобів”, – сказав Террі Рейлі, старший аналітик із сировинних товарів Futures International, повідомляє Рейтер.

Березнева кукурудза товарної біржі Чикаго подорожчала на 15 центів до 6,71 долара за бушель, що стало найрізкішим приростом за чотири місяці. Березневі соєві боби виросли на 25-1/2 цента до 15,18-1/2 долара за бушель, тоді як березнева пшениця CBOT подорожчала на 2-3/4 цента до 7,42-3/4 долара за бушель.

Погана погода в Аргентині підтримала ринки кукурудзи та сої, компенсувавши тиск очікуваних рекордних урожаїв у сусідній Бразилії.

Аргентинська зернова біржа Росаріо в середу різко знизила свій прогноз урожаю сої в 2022/23 році до 41 млн тонн з попереднього прогнозу в 48 млн, оскільки країна переживає найсильнішу посуху за 60 років.

Біржа також знизила оцінку врожаю кукурудзи на 2022/23 рік приблизно до 45 мільйонів тонн із 55 мільйонів раніше.

Бразильське статистичне агентство CONAB у четвер знизило свій прогноз урожаю сої на 2022/23 рік, але все ж таки прив’язало його до рекордних 152,7 млн тонн.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!