Ф’ючерси на кукурудзу та сою знижувалися через технічні продажі

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) знизилися після досягнення п’ятимісячного максимуму у вівторок після ескалації в портах України, що викликало деяке побоювання з приводу довгострокових глобальних поставок і спровокували раунд покриття коротких позицій, вважають аналітики.

Коли “Коридор” закрито, трейдери знову розглядають можливість заміщення обмеженої пропозиції. Прогнозується, що експорт олії з України за весь рік досягне 4,75 млн т у 2023/24 МР. Це становить 38% світової торгівлі олією, але трохи менше 5% від загального обсягу торгівлі олією.

Ринок пшениці скоротив зростання, а часом навіть знижувався, оскільки трейдери чекали на подальші події на Чорному морі.

Тим часом, ф’ючерси на кукурудзу та сою впали через технічні продажі та побоювання, що спекотна погода на Середньому Заході США цього тижня може бути недовгою.

Вереснева пшениця CBOT подорожчала на 2-3/4 цента до 7,60-1/4 долара за бушель, знизившись після зростання до 7,77-1/4 долара, найвищого рівня контракту з кінця лютого. Груднева кукурудза подешевшала на 3 центи до 5,65-1/4 долара за бушель, а листопадова соя подешевшала на 4-1/2 цента до 14,20 долара за бушель.

Міжнародний валютний фонд підрахував, що вихід Росії з угоди, яка дозволяє український експорт через Чорне море, може призвести до зростання світових цін на зерно на 10-15%, але заявив, що продовжує оцінювати ситуацію.

Ф’ючерси на кукурудзу подешевшали на початку торгів після того, як грудневий контракт не зміг досягти місячного максимуму понеділка $5,72-1/4 за бушель, що є ведмежим технічним сигналом.

«Фонди націлювалися на це (рівень цін) як на сферу продажу, якщо ринок не зможе втриматися. Це призвело до продажу фонду, а також невеликого продажу фермерами», – сказав Стерлінг Сміт, директор із сільськогосподарських досліджень в AgriSompo North America, повідомляє Рейтер.

Трейдери продовжують стежити за погодою врожаю на Середньому Заході США, оскільки кукурудза в цьому регіоні завершує запилення, ключову стадію зростання, яка визначає врожайність, тоді як соя наближається до фази зав’язування бобів у серпні.

«Поки ми не маємо кращого уявлення про врожайність (соєвих бобів), чекайте, що боби будуть більшою мірою послідовниками», — сказав Сміт.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!