Ф’ючерси на кукурудзу та сою впали у вівторок до найнижчого рівня більш ніж за тиждень під тиском прогнозів таких необхідних дощів на Середньому Заході

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу нового врожаю та сою в США впали у вівторок до найнижчого рівня більш ніж за тиждень під тиском прогнозів таких необхідних дощів на Середньому Заході, де врожай погіршується через посушливі умови, повідомили аналітики.

Протягом наступних семи-вісім днів дощі очікуються на Середньому Заході, особливо у північних районах, повідомили метеорологи 23 червня. Хоча очікувалося, що зливи до кінця червня пройдуть у деяких ключових районах, існувала висока ймовірність того, що у липні дощів буде більшим у ширшому регіоні на Середньому Заході, повідомляє S&P Global Platts.

Липень є критичним для кукурудзи та соєвих бобів, оскільки культура проходить активну стадію зростання.

Очікувалося, що погода у липні визначить долю врожаю кукурудзи та сої у США на 2023-24 маркетинговий рік (вересень-серпень) після посушливих травня та червня, коли врожай отримував лише половину оптимальної вологості, повідомили аналітики ринку.

Посушливий червень, особливо у східному кукурудзяному поясі, позначився на стані посівів.

У своєму звіті про хід збору врожаю за 2023-24 МР, опублікованому 20 червня, Міністерство сільського господарства США повідомило, що 55% кукурудзи та 54% соєвих бобів перебувають у хорошому чи відмінному стані, що на 6 та 5 процентних пунктів нижче за тиждень відповідно . За даними Міністерства сільського господарства США, за той же період роком раніше врожай кукурудзи в хорошому чи відмінному стані оцінювався у 70%, тоді як соя була на рівні 68%.

За прогнозами, у 2023-24 МР у США будуть вироблені рекордні обсяги кукурудзи та соєвих бобів. Виробництво кукурудзи було заплановано на рівні 387,75 млн. тонн, що на 11% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як виробництво сої прогнозувалося на рівні 122,7 млн. тонн, що на 5% більше у порівнянні з аналогічним періодом. минулого року, згідно з останнім звітом Міністерства сільського господарства США про оцінку світового попиту та пропозиції у сільському господарстві, опублікованому 9 червня.

Очікувалося, що погода у липні відіграє важливу роль у досягненні рекордних показників, оскільки посушливі умови можуть швидко підірвати очікування, вважають аналітики щодо сировинних товарів.

Ф’ючерси на пшеницю впали більш ніж на 5% після того, як стихли побоювання з приводу політичної нестабільності в Росії, найбільшого у світі експортера пшениці, а також у зв’язку зі збільшенням урожаю пшениці озимої в Північній півкулі, повідомляє Рейтер.

Груднева кукурудза на товарній біржі Чикаго подешевшала на 27,1/4 цента, або 4,6%, до 5,61 долара за бушель після падіння до 5,55 долара, найнижчого рівня з 15 червня.

Листопадові котирування сої CBOT SX3 впали на 28,3/4 цента, або 2,2%, до 12,94-1/4 долара за бушель, а вереснева пшениця подешевшала на 39-1/4 цента, або 5,3%, до 6,99 доларів за бушель.

Прогнози дощу в Кукурудзяному поясі наприкінці цього тижня і наступного тижня пом’якшили побоювання з приводу посушливої погоди, яка негативно вплинула на врожай цього місяця.

«Можливо, на нас очікує найкращий дощ із квітня. Справжній знак питання для торгівлі полягає в тому, чи відбувається у нас зміна погодних умов, чи це перерва? Нам все ще потрібні регулярні дощі», – сказав Дон. Руз, президент компанії US Commodities, яка розташована в Айові, повідомляє Рейтер.

Стан посівів кукурудзи та сої у США погіршився до гіршого за останні десятиліття, показали дані Міністерства сільського господарства США у понеділок. Міністерство сільського господарства США оцінило 50% урожаю кукурудзи в США та 51% урожаю сої як хороше чи відмінне порівняно з 55% та 54% відповідно минулого тижня. Рейтинги були найнижчими для цієї пори року з 1988 року, року історичної посухи.

Оскільки прогнози погоди підвищили оптимізм щодо постачання, питання про попит на американське зерно залишилися з огляду на жорстку глобальну конкуренцію за експортний бізнес.

“Урожай Бразилії обрушиться на нас, випередивши нас”, – сказав Руз.

Аналогічним чином, на ринку пшениці увага знову переключилася на конкурентні ціни в Росії після того, як знервованість, викликана заколотом бойовиків Вагнера на вихідних, спровокувала раннє ралі в понеділок.

Служба моніторингу врожаю Європейського Союзу MARS у понеділок прогнозує виробництво пшениці в Росії цього року на рівні 86,7 млн. метрічних тонн, наголошуючи на очікуванні врожаю вище середнього.

«У Росії найдешевша (пшениця) у світі. Вони продовжують продавати її нижче за світовий ринок», — сказав Руз.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!