Ф’ючерси на кукурудзу та сою в Чикаго знизилися у вівторок, трейдери фіксували прибуток

Джерело:  Oilworld
доллар микс

За даними аналітиків, ф’ючерси на кукурудзу та сою в Чикаго впали у вівторок, оскільки трейдери фіксували прибуток, тоді як ф’ючерси на пшеницю залишилися майже без змін на тлі побоювань щодо збитків, завданих у США цього року через посуху. Соєві боби знизилися на 0,41% до $15,15-3/4 за бушель до середини дня за Гринвічем.

За словами аналітиків, холодна та волога погода на півночі Рівнин США, яка могла перешкодити посіву ярої пшениці, підтримала ціни на пшеницю. Звіт уряду США у понеділок показав вплив посухи на пшеницю у південних рівнинних штатах США.

Ціни на кукурудзу знизилися, оскільки прогнози посушливої погоди у ключових частинах Середнього Заходу США підвищили перспективи посіву.

“Ми непогано попрацювали”, – сказав Джек Сковілл, ринковий аналітик The Price Futures Group. «Через відсутність будь-яких бичачих новин ринок, схоже, задоволений отриманням деякого прибутку», повідомляє Рейтер.

Кукурудза та соя консолідувалися нижче багатотижневих максимумів, досягнутих у понеділок, коли зростання цін на сиру нафту та сумніви щодо умов посіву підштовхнули ринки сільськогосподарських культур догори.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) виріс на 0,25% до $6,95-1/4 за бушель до середини дня за Гринвічем.

Міністерство сільського господарства США (USDA) у своєму першому щотижневому звіті про стан урожаю за вегетаційний період 2023 року оцінило 28% озимої пшениці в США у стані «добре-відмінно», що є найнижчим показником для пори року у звітах, датованих 1989 роком.

Аналітики, опитані агентством Reuters, в середньому очікували, що уряд надасть 31% урожаю оцінки «добре-відмінно».

“Це підтверджує, що зимова погода була суворою поряд із ще одним дефіцитом води”, – йдеться у замітці консалтингової компанії Agritel, повідомляє Рейтер.

Ринки пшениці також під впливом невизначеності з експортними поставками з Чорного моря.

Котирування кукурудзи CBOT впали на 0,95% до $6,51-1/2 за бушель, а соєві боби знизилися на 0,41% до $15,15-3/4 за бушель.

Сівба кукурудзи завершена на 2%, як і минулого року, як показав звіт Міністерства сільського господарства США про врожай у понеділок.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!