Ф’ючерси на кукурудзу та сою у США виросли після трирічних мінімумів

Джерело:  Oilworld
доллар

За словами трейдерів, ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби в США підскочили на закритті коротких позицій у понеділок після того, як великі поставки раніше обрушили найближчі контракти до найнижчих рівнів за три роки.

Кукурудза з найближчим місяцем на торговій біржі Чикаго відновилася і зупинилася вище 4 доларів за бушель, еталонного рівня, який ринок пробив у п’ятницю вперше з листопада 2020 року. Найближчий контракт упав приблизно на 14% цього року та на 37% порівняно з минулим роком, після рекордних урожаїв у США та Бразилії.

Американським фермерам доводиться боротися з великими запасами кукурудзи торішнього врожаю та обмеженим попитом на корми з боку тваринників, які скоротили поголів’я великої рогатої худоби в країні до найнижчого рівня за сім десятиліть. Сполучені Штати також стикаються з жорсткою конкуренцією за світові експортні продажі зерна та сої.

Проте ринок кукурудзи залишається вразливим для покриття коротких позицій із боку спекулянтів, кажуть аналітики. Фінансові менеджери збільшили свою коротку позицію

ф’ючерсів та опціонів CBOT до рекордних 340 732 контрактів за тиждень, що закінчився 20 лютого.

“Сьогоднішня торгівля мала спекулятивний і технічний характер: короткі позиції щодо кукурудзи досягли рекордного рівня майже тиждень тому, а зовнішні товарні ринки торгувалися з підвищенням”, – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex, повідомляє Рейтер.

Березневі ціни на кукурудзу CBOT зросли на 7-1/4 цента до $4,07 за бушель після падіння до контрактного мінімуму $3,94-1/2. Березневі соєві боби підскочили з контрактного мінімуму $11,24-3/4 за бушель і виросли на 3 центи до $11,36.

Пшениця також закрилася зростанням: березневі ф’ючерси на CBOT зросли на 3-3/4 центи до $5,77-1/4 за бушель.

Учасники ринку скоригували позиції перед першим днем повідомлення про березневі ф’ючерси у четвер, повідомили брокери.

Трейдери стежитимуть за несприятливою погодою у США та потенційними збоями у весняних посівах як за факторами, які можуть спровокувати подальше закриття коротких позицій у найближчі тижні.

«Ми можемо стверджувати, що в Айові та деяких частинах Небраски спостерігається посуха. Ми можемо стверджувати, що прогноз погоди на літо у Рівнинах може бути трохи посушливим», – сказав Річ Нельсон, головний стратег брокерської компанії Allendale. Це серйозні проблеми. Певно, ще не час обмінюватися ними».

Долар, що зміцнився, зробив американське зерно дорожчим на експортних ринках, також вплинув.

Великі світові постачання кукурудзи, пшениці та сої, а також жорстка конкуренція за постачання зі США на експортних ринках останнім часом послабили ціни.

Покращення перспектив урожаю кукурудзи у Бразилії та Аргентині на тлі рекордного врожаю в США минулого року сприяло падінню спотових ф’ючерсів на кукурудзу

Трейдери заявили, що соєві боби зіткнулися з перешкодами, оскільки увага повернулася до уповільнення експорту зі США та новин про експортні постачання бразильської сої до США.

Тиск також чинили рясні світові поставки пшениці та низькі ціни з Росії та інших чорноморських експортерів.

“Є надія, що низькі ціни на кукурудзу та пшеницю стимулюватимуть зростання імпортного попиту, оскільки Південна Корея закуповуватиме пшеницю в США, Канаді та Австралії”, – сказав один німецький трейдер.

«Наразі питання полягає в тому, чи повернуться великі імпортери пшениці, такі як Єгипет, Алжир та Саудівська Аравія з новими тендерами на закупівлю цього тижня. Але ціни в Росії та інших чорноморських регіонах, як і раніше, знаходяться на найнижчому рівні, а це означає, що Чорне море буде фаворитом для залучення нових клієнтів цього тижня».

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!