Ф’ючерси на кукурудзу та сою у США в п’ятницю знизилися

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу та сою в США знизилися в п’ятницю, оскільки нещодавні довгоочікувані дощі на сільськогосподарському поясі Середнього Заходу та прогнози наступного тижня допомогли врожаю, який постраждав від посухи на початку сезону.

Соєві боби, які досягли чотиримісячного максимуму в понеділок, впали на 1,9% за тиждень, тоді як кукурудза практично не змінилася за тиждень після досягнення найнижчої позначки за 2,5 року в середині тижня.

Трейдери зерна стежать за змінами погоди, оскільки дедалі більше кукурудзи у США входить у критичну стадію запилення. За даними Міністерства сільського господарства США, дві третини посівів кукурудзи та 60% соєвих бобів постраждали від посухи на 4 липня.

«Дощ робить зерно, і ми мали кілька досить хороших дощів. Є деякі питання щодо того, скільки випало і наскільки добре це вплинуло, але я очікую, що рейтинги (стан урожаю) у понеділок мають бути стійкими до підвищення», – сказав Марк Голд, керуючий партнер Top Third Ag Marketing, повідомляє Рейтер.

За даними Commodity Weather Group, у центральному та південному районах Середнього Заходу в період від шести до 15 днів прогнозувалися опади від нормальних до норми, а північно-західний кут регіону залишався в основному сухим.

Котирування грудневої кукурудзи на товарній біржі Чикаго подешевшали на 12 центів до 4,94-1/2 долара за бушель, тоді як листопадові соєві боби подешевшали на 21-3/4 цента до 13,17-3/4 долара за бушель.

Вереснева пшениця CBOT подешевшала на 8,1/2 цента до 6,49-1/2 долара за бушель, знизившись на 0,2% за тиждень.

Щотижневі дані USDA щодо експорту кукурудзи показали, що обсяги продажів минулого тижня відповідали торговим очікуванням, тоді як продажі пшениці та продажу сої нового врожаю перевищили оцінки.

Крім того, у п’ятницю Міністерство сільського господарства США підтвердило, що Мексика закупила 180 тисяч метричних тонн кукурудзи старого та нового врожаю в США.

Трейдери очікують у середу щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію з можливими скороченнями оцінок врожайності кукурудзи та сої у США.

Нафтові котирування зміцнилися та наблизилися до верхніх кордонів коридору.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!