Ф’ючерси на кукурудзу та сою товарної біржі Чикаго знизилися в четвер під тиском раунду фіксації прибутку

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу та сою товарної біржі Чикаго впали в четвер під тиском раунду фіксації прибутку і прогнозів погоди, які показували можливі втрати врожаю від посухи на Середньому Заході США, повідомили трейдери.

“Ринки, очевидно, були перекуплені через погоду”, – сказав Марк Содерберг, аналітик із зернових в ADM Investor Services. “Деякі з моделей дальньої дії натякають перспективи дощу”, повідомляє Рейтер.

За словами трейдерів, слабкість готівкового ринку, спричинена продажем фермерами обох товарів, також вплинула на ціни ф’ючерсів.

За словами Содерберга, найбільший спад спостерігався у соєвих бобів, при цьому найактивніший контракт упав на 2,7%, оскільки прогнозовані дощі прийдуть вчасно, щоб запобігти шкоді посівам сої. Але посушливі умови, ймовірно, вже призвели до того, що перспективи врожаю кукурудзи виявилися нижчими за офіційні прогнози Міністерства сільського господарства США про рекордний урожай.

Ф’ючерси на пшеницю трохи зміцнилися, але закрилися нижче сесійних піків, оскільки трейдери зафіксували прибуток після того, як ціни на найактивніші контракти торгової біржі Чикаго на м’яку червону озиму пшеницю досягли чотиримісячного максимуму. Ринок був підтриманий побоюваннями щодо глобальних перебоїв з постачанням з України

За словами високопоставленого українського дипломата, Росія на 99,9% впевнена, що наступного місяця вийде з укладеної за посередництвом ООН угоди про безпечний прохід зерна в Чорному морі під час війни, тому що їй більше не потрібні українські порти для експорту аміаку, повідомляє Рейтер. .

Листопадові ф’ючерси на сою CBOT подешевшали на 37,1/2 цента за 13,39-1/2 долара за бушель, а грудневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT впали на 8 центів за 6,20-3/4 долара за бушель.

У середу грудневі ціни на кукурудзу досягли найвищого рівня з 1 листопада, а листопадові соєві боби досягли максимуму за 3,5 місяці.

«Спекулятивні фонди не мають причин відкривати короткі позиції щодо кукурудзи та сої, поки врожай погіршується, але недавній прибуток надто привабливий, щоб залишати його на столі, коли ринок настільки перекуплений», — сказав головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман

Вереснева м’яка червона пшениця озима CBOT подорожчала на 4,5 цента до 7,52-3/4 долара за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!