Ф’ючерси на кукурудзу та сою а США встановили нові трирічні мінімуми

Джерело:  Oilworld
доллар

У четвер ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби в США ще більше ослабли, встановивши нові трирічні мінімуми, оскільки на ринках нависли рясні запаси.

Трейдери оцінюють запаси та прогнози виробництва на наступний урожайний рік після того, як американські фермери зібрали рекордний урожай кукурудзи у 2023 році та склали більшу частину її у бункери для зберігання.

На своєму щорічному оглядовому форумі Міністерство сільського господарства США прогнозувало, що запаси кукурудзи в США зростуть приблизно на 17% з кінця 2023/24 маркетингового року до 2,532 мільярда бушелів до кінця 2024/25. Це буде найвищий показник із сезону 1987/88.

Очікується, що кінцеві запаси сої зростуть на 38% до 435 мільйонів бушелів до кінця 2024/25 маркетингового року, що стане найвищим показником із 2019/20 року, повідомляє Міністерство сільського господарства США.

Аналітики прогнозували запаси сої на 2024/25 рік на рівні 411 мільйонів бушелів та запаси кукурудзи на рівні 2,594 мільярда бушелів.

«Що ви можете сказати, коли у вас є перехідний залишок понад 2,5 мільярда на кукурудзу і 435 мільйонів на соєві боби? Насправді, немає нічого оптимістичного», – сказав Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities, повідомляє Рейтер.

Пшениця CBOT впала на 16,5 центів до $5,69 за бушель і досягла найнижчої ціни з 28 листопада.

Американське зерно та соєві боби стикаються з жорсткою конкуренцією за експорт із Південної Америки та Чорноморського регіону. Твердий долар, який цього тижня досяг тримісячного максимуму, також робить сільськогосподарську продукцію США дорожчою для імпортерів.

“Багато з цих ринків перепродано, а керовані гроші тримають величезні короткі позиції”, – сказав Арлан Судерман, головний економіст StoneX з сировинних товарів. «Поки що немає жодного заголовка, який міг би викликати занепокоєння у цих фінансових керуючих і змусити їх змінити свої позиції».

Національна асоціація переробників олійних культур заявила, що січневий обсяг виробництва сої в США впав більше, ніж очікувалося, з рекордного рівня попереднього місяця.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!