Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби в Чикаго впали в четвер

Джерело:  Oilword
микс

Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби впали, оскільки трейдери оцінили прогноз дощів у Південній Америці, який може бути корисним для постраждалих від посухи полів у Бразилії.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли в четвер після того, як судно підірвалося на міні в Чорному морі, інцидент, який підкреслює ризики безпеки, що зберігаються, на ключовому маршруті світової торгівлі зерном. Найактивніший контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) завершився зростанням на 8-1/2 цента, або 1,4%, до $6,31-1/2 за бушель.

Контракту також сприяло коротке покриття своїх позицій фондами, а також новини про Чорне море, сказав Джо Девіс, директор із продажу сировинних товарів у Futures International, пише Рейтер.

«Весь тиждень була волатильність. Це святковий тиждень, тож обсяги низькі. Тому будь-який тип потоку буде більш вираженим у торгівлі з низьким обсягом», – сказав він.

Ринок пшениці також відреагував на заяву державного покупця зерна Єгипту, Головного управління з постачання товарів (GASC), у четвер, який заявив, що вона скасувала міжнародний тендер на пшеницю без будь-яких закупівель. Трейдери заявили, що, на їхню думку, пропоновані ціни були дуже високими.

Котирування кукурудзи CBOT впали на 2-1/4 цента до $4,74-1/4 за бушель, тоді як соєві боби подешевшали на 8-1/2 цента до $13,12 за бушель.

Трейдери очікують завтрашнього звіту про експортні продажі, який покаже, що за тиждень, що закінчився 21 грудня, було продано від 800 тис. тонн до 1,7 млн тонн соєвих бобів старого врожаю. Аналітики очікують, що було продано менше ніж 150 тис. тонн сої нового врожаю. Продаж соєвої олії, як очікується, буде нижчим за 10 тис. тонн.

Бразильська компанія ANEC повідомила, що постачання сої в грудні склали 3,48 млн тонн, що на 20 тис. тонн менше за прогноз. Експорт соєвого шроту також дещо скоротився за місяць до 2,05 млн. тонн.

Abiove скоригував свій прогноз щодо ситуації із соєю в Бразилії, включаючи скорочення виробництва на 1,6 млн тонн до 160,3 млн тонн. Очікуваний експорт бобів скоротився на 900 тис. тонн до 99,3 млн. тонн (USDA – 99,5), хоча виробництво залишилося без змін на рівні 54,5 млн. тонн. Виробництво шроту та олії склало 41,7 млн тонн і 11 млн тонн порівняно з грудневим прогнозом WAOB у 43,2 млн тонн і 10,7 млн тонн відповідно.

Погодні графіки показали нерівномірні зливи наступного тижня у посушливих частинах центральної та північної Бразилії, одного з найбільших світових виробників кукурудзи та соєвих бобів, перш ніж на початку січня очікуються сильні зливи.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!