Ф’ючерси на кукурудзу, сою та пшеницю в США виросли в середу до багатомісячних максимумів

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу, сою та пшеницю в США виросли в середу до багатомісячних максимумів на тлі побоювань щодо неврожаїв у всьому світі через несприятливі погодні умови у ключових виробничих районах.

“Слухав сьогодні вранці метеорологів, вони значною мірою відмовилися від будь-якої вологи в посушливих районах Середнього Заходу протягом наступних двох тижнів”, – сказав аналітик Marex Capital Чарлі Сернатінгер у записці для клієнтів, повідомляє Рейтер.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу товарної біржі CZ3 Чикаго, які відстежують урожай, що вирощується на полях у Сполучених Штатах, зросли на 31-1/4 цента за бушель до $6,28-3/4. Контракт досяг свого максимуму з 1 листопада під час сесії.

Листопадові соєві боби CBOT зросли на 34,1/4 цента до 13,77 доларів за бушель після зростання до 13,78 доларів, найвищого піку для контракту на новий урожай з 8 березня.

«З огляду на ситуацію навколо Кукурудзяного поясу, тепер здається вкрай малоймовірним, що оцінка USDA буде досяжною», — йдеться у дослідницькій записці Summit Commodity Brokerage. «Якщо ми залишимося сухими, цьому ринку буде важко щось робити, окрім як рости».

Вересневі ф’ючерси на м’яку червону пшеницю озиму CBOT зросли на 39,5 цента до 7,48-1/4 долара за бушель. Найактивніший контракт на пшеницю досяг найвищого рівня з 24 лютого.

Міністерство сільського господарства США знизило свої оцінки врожаю кукурудзи та сої у США у вівторок вдень більше, ніж очікувалося, включаючи різке падіння у штатах-лідерах виробництва Айова та Іллінойс.

Занепокоєння щодо посівів зростає і в інших країнах, у тому числі в Європі.

Служба моніторингу врожаю Європейського Союзу MARS у понеділок знизила майже всі свої середні прогнози врожайності зернових та олійних культур цього року у блоці, пославшись на несприятливі погодні умови.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!