Ф’ючерси на американську пшеницю в середу впали приблизно на 1,5%

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на американську пшеницю в середу впали приблизно на 1,5%, оскільки побоювання з приводу світового експортного попиту та річного зростання запасів у США затьмарили підтримку скорочення врожаю пшениці в росії, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на кукурудзу виросли, тоді як на соєві боби знизилися після того, як щомісячні звіти Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію піднесли мало сюрпризів, що впливають на ринок.

Липнева пшениця торгової біржі Чикаго (CBOT) подешевшала на 9-1/2 цента до $6,17 за бушель, але залишилася вище п’ятитижневого мінімуму, встановленого у вівторок на рівні $6,05-1/2.

Липневі контракти на кукурудзу CBOT зросли на 4-3/4 цента і закрилися на рівні $4,54-1/4 за бушель, тоді як липневі контракти на соєві боби закрилися зниженням на 3/4 цента до $11,77-1/ 4 за бушель. Торгівля соєвими бобами була нестабільною, а липневий контракт часом підвищувався.

Ф’ючерси на пшеницю скоротили втрати після того, як Міністерство сільського господарства США знизило прогноз урожаю пшениці в росії в 2024-2025 роках до 83 мільйонів тонн, що є трирічним мінімумом порівняно з 88 мільйонами тонн минулого місяця. Міністерство сільського господарства США прогнозувало експорт із росії, найбільшого світового постачальника, на рівні 48 мільйонів тонн порівняно з травневим прогнозом 52 мільйони тонн.

Проте Міністерство сільського господарства США підвищило оцінку врожаю пшениці в США в 2024/25 році до 1,875 мільярда бушелів, п’ятирічного максимуму, зі свого травневого прогнозу 1,858 мільярда. Уряд також підвищив свій прогноз обсягу світової пшениці, що залишилася на кінець 2023/24 маркетингового року, до 259,56 млн. тонн, що перевершило діапазон торгових очікувань.

«Ми знизили врожай пшениці у росії, але проблема в тому, що частка світових запасів пшениці збільшилася. Суть у тому, що ринок пшениці потребує попиту, інакше (ф’ючерси) продовжуватимуть падати нижче», – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися з помірним підвищенням, причому стійкі внутрішні готівкові ринки підтримали найближчий липневий контракт. Фермери неохоче продають кукурудзу, що зберігається за поточними цінами, і цей фактор підтримав пропозиції Середнього Заходу за готівкою.

Але щодо високі рейтинги врожаю кукурудзи та соєвих бобів у США висіли над ринком, обмежуючи зростання цін.

«Світ приходить до усвідомлення того, що ми маємо багато кукурудзи та соєвих бобів, поки ми маємо гарний урожай у Північній Америці. І прямо зараз цей урожай дає дуже добрий початок», – сказав Джейк Хенлі, керуючий директор компанії Теукріум Трейдинг.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!