Ф’ючерси на сою у США зросли другу сесію у вівторок

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на сою у США зросли другу сесію у вівторок, оскільки трейдери приготувалися до щомісячного звіту уряду США про врожай, який має бути опублікований у середу, який, як очікується, спрогнозує менший урожай та скорочення постачань, повідомили аналітики.

Ф’ючерси на пшеницю зросли після того, як сталося загострення конфлікту в порту Одеса, що привернуло увагу до військових ризиків постачання з України, тоді як несподіване падіння рейтингу врожаю ярої пшениці в США наголосило на змішаних перспективах урожаю.

Кукурудза перевершила зростання пшениці та сої, але зростання було обмежене різким поліпшенням стану посівів у США та прогнозами рясних запасів.

Станом на вечір за Грінвічем, листопадові ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго зросли на 15,3/4 цента до 13,61-1/4 долара за бушель. Вереснева пшениця подорожчала на 15-1/4 цента до 6,61-1/2 долара за бушель, а груднева кукурудза зросла на 1-1/2 цента до 5,01 долара за бушель.

Ф’ючерси на сою зросли після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) пізно ввечері в понеділок оцінило 51% урожаю сої в США в хорошому чи відмінному стані порівняно з 50% минулого тижня, але нижче за середню оцінку аналітиків у 52%. В Іллінойсі, найбільшому виробнику сої в США, 36% урожаю отримали оцінку «добре» або «відмінно» порівняно з 30% тижнем раніше, але, як і раніше, є одними з найнижчих оцінок у посівному поясі Середнього Заходу.

“У вас є Іллінойс з кількома великими виробниками і одними з найгірших рейтингів”, – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго. “Для мене соєві боби потребують деякої надбавки до погодних умов”, – сказав Фріц, повідомляє Рейтер.

Аналітики очікують, що Міністерство сільського господарства США у щомісячному звіті про попит та пропозицію, який має бути опублікований у середу, знизить свій прогноз урожаю сої у США після того, як агентство знизило оцінку посівів сої у звіті про посівні площі від 30 червня. Очікується, що кінцеві запаси сої на 2023/24 маркетинговий рік також скоротяться.

Що стосується кукурудзи, аналітики очікують лише незначних змін у прогнозах Міністерства сільського господарства США з виробництва та запасів на кінець 2023/24 року, тоді як млявий попит на зерно залишається проблемою, оскільки фермери в Бразилії продовжують збирати неймовірний урожай кукурудзи.

Тим часом Міністерство сільського господарства США в понеділок оцінило 55% врожаю кукурудзи в США від хорошого до відмінного порівняно з 51% минулого тижня. Проте рейтинг є найгіршим для цієї пори року з часів посушливого 2012 року.

Міністерство сільського господарства США оцінило 47% урожаю ярої пшениці як хороше або відмінне, порівняно з 48% тиждень тому, всупереч очікуванням аналітиків щодо покращення.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!