Ф’ючерси на пшеницю в США подорожчали до багаторічних максимумів

Ф’ючерси на пшеницю в США в четвер зросли до багаторічних максимумів на тлі побоювань щодо обмежених світових запасів та сильного експортного попиту, які сприяють підвищенню цін. Ярова пшениця досягла найвищого рівня з червня 2011 року на тлі очікувань, що закордонні покупці скоро почнуть шукати в Сполучених Штатах постачання високопротеїнової пшениці.

Котирування ф’ючерсів на озиму пшеницю отримували підтримку з боку занепокоєння з приводу нещодавно засіяного врожаю. Озима пшениця наближається до періоду стану спокою після проростання пагонів (стебел), на яких восени з’являється листя. Дощова погода на сході Середнього Заходу США завадила фермерам засіяти заплановані обсяги площ.

Найактивніший контракт на м’яку червону озиму пшеницю виріс у ціні до найвищого рівня з лютого 2013 року, а на тверду червону озиму пшеницю  досяг піку з травня 2014 року.

Зростання цін на пшеницю підтримало котирування ф’ючерсів на кукурудзу, які демонструють здорожчання третій день поспіль, при цьому найактивніший контракт досяг максимуму з 17 серпня.

Соя подешевшала через слабкість ф’ючерсів на сиру нафту, які продовжували корекцію від семирічного піку, досягнутого напередодні. Багато сільськогосподарських культур служать сировиною для вироблення біопалива. Йдеться про етанол, біодизель та гідровану рослинну олію. Це стосується і сої, з якої можливе вироблення біодизелю. Цей факт серйозно впливає на ціноутворення. У періоди сталого зростання цін на нафту виробництво сировини для біопалива починає серйозно конкурувати із виробництвом продуктів харчування. Коли нафта дешевшає, це передбачає зниження попиту на сою для вироблення біодизеля.

Соя на CBOT із постачанням у січні подешевшала на 5 центів до 12,44 долара за бушель, а грудневі ціни на кукурудзу зросли на 5 центів до 5,62 долара за бушель.

Додатковою причиною зростання цін на кукурудзу стала затримка збирання врожаю в Європі, а також у деяких частинах Середнього Заходу США та Китаю, які викликали короткострокові побоювання щодо пропозиції, незважаючи на очікування загалом щодо великих урожаїв.

ProFinance.Ru

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!