Ф’ючерси на соєві боби на торговій біржі Чикаго підскочили в середу

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго підскочили в середу після того, як щотижневі дані уряду США показали, що стан урожаю погіршився більше, ніж очікувалося, під час спекотної і сухої погоди.

Зниження рейтингів урожаю посилило очікування серед трейдерів, що Міністерство сільського господарства США може знизити прогноз урожайності в щомісячному звіті, який вийде наступного тижня.

Міністерство сільського господарства США вже прогнозує, що внутрішні запаси сої впадуть до восьмирічного мінімуму в 2023/24 маркетинговому році.

Уряд після закриття ринків зерна у вівторок оцінив 53% врожаю сої як хороше або чудове, що на 5 процентних пунктів нижче, ніж тижнем раніше, і нижче 55%, як очікували аналітики. Рейтинг врожаю кукурудзи також впав нижче за очікування.

Оцінки обох культур від «хорошої» до «відмінної» є найнижчими для цієї пори року з 2012 року, року історичної посухи та побоювань, що відновилися, з приводу шкоди врожаям.

“Є ключові штати, які зараз виглядають не дуже добре”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Ag Hedge, повідомляє Рейтер.

За даними Міністерства сільського господарства США, в Айові, другому за величиною штаті-виробнику сої у США, 49% урожаю сої перебуває у хорошому чи відмінному стані, що на 17 процентних пунктів менше, ніж рік тому. Рейтинг «добре-відмінно» штату Вісконсін знизився на 23 відсоткові пункти порівняно з минулим роком і склав 55%.

Останній прогноз урожайності сої Міністерства сільського господарства США, опублікований у серпні, становив 50,9 бушелів на акр порівняно з 49,5 бушелями минулого року. Опитування фермерів, опубліковане в середу брокерською компанією Allendale, прогнозувало врожайність на рівні 49,58 бушелів.

«Дедалі більше розмов про врожайність сої нижче 50 бушелів з акра», – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage.

Найактивніший ф’ючерс на соєві боби завершився курсом на 11-1/4 цента за ціною $13,76-1/4 за бушель. Ф’ючерси на пшеницю виросли на 9-3/4 цента до $6,09 за бушель, тоді як ф’ючерси на кукурудзу закрилися зниженням на 1/4 цента до $4,85-3/4 за бушель на CBOT.

Початок збору врожаю в США чинив тиск на ф’ючерси на кукурудзу після того, як ринок досягнув тижневого максимуму, кажуть аналітики.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!