Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії у четвер закрилися зростанням більш ніж на 1%

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії у четвер закрилися зростанням більш ніж на 1%, подолавши дводенний спад, оскільки трейдери вважали поточні котирування вигідними на тлі підвищення цін на соєві боби та пальмову олію на Даляньській біржі.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурса підскочив на 50 ринггітів, або 1,31%, до 3880 ринггітів ($835,67) за метричну тонну, компенсуючи втрати порівняно з попередньою.

«Закриття цін на харчові олії з вищими цінами (станом на полудень), періоди угод та новий імпульс до тестування нових рівнів опору стимулюють покупки ф’ючерсів на сиру пальмову олію», – сказала Сатья Варка, старший аналітик сінгапурської компанії Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зміцнився на 2,1%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,7%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго впали на 0,9%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт пальмової олії Індонезії, включаючи продукти переробки, у червні становив 3,45 мільйона тонн, що на 43% більше, ніж рік тому, показали дані Індонезійської асоціації пальмової олії у четвер.

Згідно з циркуляром Малайзійської ради з пальмової олії, Малайзія зберегла експортне мито на сиру пальмову олію у вересні на рівні 8% і підвищила базову ціну.

Виробництво на заводах Асоціації виробників пальмової олії Південного півострова показало кращу відбудову, ніж очікувалося, у період з 1 по 20 серпня, збільшившись на 7% порівняно з минулим місяцем.

Ціна на пальмову олію може наблизитися до максимуму 21 серпня 3978 ринггітів за метричну тонну, оскільки ціна стабілізувалася на рівні підтримки 3820 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6430 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!