Ф’ючерси на кукурудзу, сою та пшеницю на CBOT встановили багатомісячні максимуми

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу, сою та пшеницю в США закрилися у плюсі в п’ятницю і встановили багатомісячні максимуми під час сесії, оскільки побоювання щодо стресових посушливих умов у ключових частинах Середнього Заходу викликали шквал покупок. Аналітики відзначають триденні святкові вихідні.

“У нас є проблема тут, в центрі Кукурудзяного поясу (де), здається, ми не можемо прорватися і отримати достатню вологість”, – сказав Террі Лінн, аналітик Linn & Associates у Чикаго. «Наступного тижня температура підвищуватиметься, і тому навантаження на культури, які вже борються з дефіцитом вологи, зросте», повідомляє Рейтер.

Міністерство сільського господарства США у травні спрогнозувало рекордно високі врожаї кукурудзи та сої у США на 2023 рік, але ці цілі перебувають під загрозою через проблемну погоду на початку літнього вегетаційного періоду.

Контракт кукурудзи CBOT, на липень зріс на 17 центів до 6,40-1/4 долара за бушель, а новий урожай 2023 року з постачанням у грудні, подорожчав на 23 центи до 5,97-1/2 долара за бушель після зростання до 5,98 долара, найвищого рівня із середини лютого.

Листопадова соя нового врожаю закінчила торги зростанням на 50 центів до $13,42-1/4 за бушель, досягнувши найвищого рівня із середини березня. CBOT липнева пшениця закрилася зростанням на 26 з половиною центів за ціною 6,88 долара за бушель після того, як досягли двомісячного максимуму на рівні 6,97 долара.

Ринки США будуть закриті у понеділок у зв’язку з федеральним святом 19 червня, що тримає трейдерів у напрузі, оскільки прогнози погоди вагаються.

“У зв’язку з наближенням триденного свята фактична кількість опадів у вихідні та прогноз погоди в понеділок увечері визначать напрям цін на майбутній тиждень”, – йдеться у повідомленні брокерської компанії Copenhagen Merchant, повідомляє Рейтер.

Ф’ючерси на пшеницю виросли, оскільки інвестори закривають короткі позиції, падіння долара цього тижня і суха погода в Європі відвернули увагу від урожаю на рівнинах США.

Невизначеність навколо угоди щодо зерна Чорного моря, що дозволяє експортні поставки з України, також підтримала. Російські офіційні особи заявили у п’ятницю, що пакт, що дозволяє постачання з України, не може бути продовжений за нинішніх обставин.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!