Французька м’яка пшениця має задовільну якість, незважаючи на надмірні опади

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшениця

У Франції врожай м’якої пшениці майже зібраний, збирання триває лише у найпівнічніших регіонах. Про це повідомляє державна агенція FranceAgriMer.

Через дуже дощову осінь минулого року площі під м’якою пшеницею було скорочено більш ніж на 10% порівняно із середнім показником за п’ять років і склало 4,2 млн га. Надлишок вологи заважав розвитку рослин, посилював поширення захворювань та ускладнював збирання.

За винятком південного сходу, врожайність розчаровує. Валовий збір пшениці зараз оцінюється у 26,3 млн т (-24% порівняно із середнім показником за 2019-2023 рр.).

Як показала перевірка якості вже зібраної пшениці, вміст білка та кількість падіння Хагберга загалом задовільний. Вміст білка варіюється в залежності від регіону, але середній показник країни досить близький до торішнього.

Натурна вага дуже нерівномірна. Він досить низький у східній половині країни та від задовільного до гарного у західній половині. Відповідне оброблення зерна дозволить покращити цей показник для партій, близьких до порога, встановленого в договорах.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!