Французький термінал підтвердив відвантаження пшениці для Китаю

пшеница

Nord Cereales очікує розпочати завантаження пшениці, що прямує до Китаю, із зернового терміналу у французькому порту Дюнкерк, незважаючи на чутки про відстрочки з боку китайських покупців, повідомляє Reuters із посиланням на Джоеля Рателя, головного виконавчого директора компанії.

Було підтверджено завантаження суден у грудні, і Nord Cereales очікує відвантажити близько 250 тис. тонн для Китаю цього місяця згідно з графіком, повідомив Ratel перед щорічною зустріччю фірми 1 грудня.

Китай став важливим напрямком експорту для Франції, найбільшого виробника зерна в Європейському Союзі. Чутки про те, що кілька вантажів французької пшениці, які повинні були завантажуватися в Китай цього місяця, були відкладені на березень, допомогли підштовхнути європейські ціни до дворічного мінімуму на початку минулого тижня.

За оцінками, Китай забронював від 2 до 2,5 мільйонів тонн французької продовольчої пшениці для відправлення в період з грудня по березень. Також очікується, що судна будуть завантажуватися в Руані в Нормандії та Ла-Палісі на атлантичному узбережжі Франції.

Nord Cereales очікує завантажити від 800 000 до 1 млн тонн пшениці для Китаю протягом грудня-березня, хоча експортери ще не підтвердили домовленості про відвантаження в наступні місяці, сказав Ratel.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!