Французька Senalia прогнозує зростання експорту зерна у 2023/24 році після повільного старту

Джерело:  Oilworld
пшеница

Senalia, яка керує найбільшим у Франції експортним терміналом зерна, заявила в п’ятницю, що її поставки зернових з порту Руан зростають після початку сезону, що розчаровує, відзначеного жорсткою конкуренцією з боку більш дешевих поставок з Чорного моря.

Кооперативна компанія Senalia завантажила 1,67 мільйона тонн зернових у період з липня по грудень, першу половину сезону 2023/24 року, що майже на третину менше, ніж 2,43 мільйона тонн за той же період у 2022/23 році. час презентації.

Тим не менш, очікується, що в другій половині цього сезону активність прискориться, і річне завантаження зернових складе близько 4 мільйонів тонн, що близько до 4,1 мільйона тонн минулого сезону, повідомив пізніше журналістам Жіль Кіндельбергер, виконавчий директор Senalia.

“Нам не вистачає конкурентоспроможності з початку сезону”, – сказав він, додавши, що “зерно починає надходити”, повідомляє Рейтер.

За його словами, різке падіння французьких цін і необхідність фермерам і переробникам зерна позбутися деяких запасів стимулювали експортну активність.

Портові дані, зібрані LSEG, показали зростання навантажень з минулого місяця, при цьому великі обсяги були відправлені до Китаю, а також нові навантаження до Алжиру та Марокко.

Очікується, що Марокко стало найбільшим експортним ринком пшениці для Європейського Союзу, оскільки Алжир все більше орієнтується на російську пшеницю, стане основним пунктом призначення для пшениці, завантаженої Сеналією цього сезону, сказав Кіндельбергер.

Постачання пшениці Senalia до Китаю буде обмежено рішенням однієї торгової фірми перевести поставки з Руану в глибоководний порт, хоча натомість торговець завантажуватиме еквівалентні обсяги для Марокко через термінал Senalia, додав він.

Що стосується розмов на ринку про те, що деякі поставки пшениці до Китаю були відкладені, Кіндельбергер сказав, що, схоже, деякі угоди, спочатку заплановані до завантаження у лютому-березні, було перенесено.

Порушення судноплавства в Червоному морі викликало занепокоєння у торгівлі зерном, але поки не вплинуло на Сеналію, за винятком невеликих обсягів ячменю, відправлених у контейнерах до Китаю, на що вплинула напруженість у контейнерних перевезеннях.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!