Франція знову підвищила оцінку врожаю кукурудзи

Джерело:  IDK
кукурудза

Франція вже третій місяць поспіль підвищує офіційну оцінку цьогорічного врожаю кукурудзи, заявляючи, що літні дощі допомогли фермам без зрошення відновитися після торішньої посухи.

Виробництво зернової кукурудзи в країні, без урахування врожаю, вирощеного на насіння, оцінювалося у 12,20 мільйона тонн порівняно з прогнозованими у жовтні 11,78 мільйона тонн і тепер на 13,3% перевищує обсяг 2022 року, повідомило міністерство сільського господарства.

Очікується, що різниця в урожайності між фермами, що не зрошуються і зрошуються, буде меншою, ніж торік і в середньому за останні п’ять років, заявили в міністерстві.

Проте оцінка міністерством виробництва кукурудзи на зерно була на 6,3% нижчою за середній показник за п’ять років, при цьому різке скорочення посівних площ цього року нівелювало добрі врожаї.

Натомість група виробників кукурудзи AGPM минулого місяця оцінила врожай у 13,1 мільйона тонн, що перевищує середній показник за п’ять років.
Фермери завершують збирання кукурудзи, проте фінальна стадія ускладнена через зливи у Франції, що тривали з кінця жовтня.

Що стосується м’якої пшениці, основної зернової культури Франції, оцінка виробництва у 2023 році була трохи знижена до 35,10 млн тонн з 35,15 млн тонн минулого місяця, хоча це буде на 4,2% вище, ніж обсяг виробництва у 2022 році , і на 2,1% вище за середній п’ятирічний показник.

Щодо цукрових буряків, збір яких триває, міністерство прогнозує обсяг виробництва у 2023 році на рівні 31,28 мільйона тонн, що трохи нижче прогнозу в 31,29 мільйона тонн минулого місяця.

Це на 0,7% менше, ніж минулого року, при цьому покращення врожайності цього року переважується скороченням площ. Це також було на 8% нижче від середнього за п’ять років.

Що стосується олійних культур, міністерство знизило оцінку врожаю насіння соняшнику цього року до 2,15 млн тонн з 2,17 млн тонн, але очікуваний обсяг, як і раніше, буде найбільшим у цьому столітті, чому сприяють збільшення посівів та добрі врожаї.

Міністерство залишило оцінку врожаю ріпаку цього року без змін на рівні 4,27 млн тонн, що на 5,4% менше, ніж у 2022 році, але на 8,9% вище за середній показник за 2018-2022 роки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!