Франція підвищила рівень ризику пташиного грипу до «високого»

Джерело:  Meatinfo

Франція запровадила в країні «високий» рівень готовності до пташиного грипу, змусивши птахофабрики тримати птахів у закритих приміщеннях, щоб стримати поширення висококонтагіозного захворювання, повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело у міністерстві сільського господарства у четвер.

Другий за величиною виробник м’яса птиці в Європейському Союзі виявив нове зростання спалахів пташиного грипу в останні місяці після того, як цього року спостерігалася найсильніша хвиля захворювання, коли було забито близько 22 мільйонів птахів.

У період з 1 серпня по 8 листопада на французьких фермах було виявлено 49 спалахів високопатогенного пташиного грипу (ВППГ), зазвичай званого пташиним грипом, причому велика кількість випадків захворювання, що постійно зростає, виявляється у свійських птахів на присадибних ділянках і серед диких птахів, повідомило міністерство. сказав.

“В умовах безпрецедентної стійкості вірусу в навколишньому середовищі та сильної міграційної активності диких птахів необхідно посилити превентивні заходи, щоб уникнути зараження птахофабрик”, – йдеться у заяві.

Хоча вірус нешкідливий у харчових продуктах, його поширення викликає занепокоєння урядів та птахівничої галузі через спустошення, яке він може заподіяти стадам, можливості торгових обмежень та ризику передачі інфекції людині.

«Високий» рівень ризику, який раніше був «помірним», передбачає утримання всього свійського птаха на фермах та вжиття додаткових заходів безпеки, у тому числі на полюванні, щоб уникнути поширення хвороби.

Цього року Європа пережила найважчу кризу пташиного грипу за всю історію, коли було забито майже 50 мільйонів голів свійської птиці, а збереження вірусу протягом літа підвищило ризик широкомасштабних інфекцій наступного сезону, заявило Агентство ЄС з безпеки харчових продуктів (EFSA).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!