Франція очікує найнижчий урожай пшениці за останні 4 роки

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колосок

Очікується, що основний урожай пшениці у Франції цього року впаде на 15% до найнижчого рівня з 2020 року після того, як місяці проливних дощів скоротили посіви та вдарили по потенціалу врожайності в найбільшому експортері зернових в ЄС, повідомило міністерство сільського господарства країни у вівторок, повідомляє Рейтерс.

У першому прогнозі міністерство оцінило виробництво м’якої пшениці на рівні 29,65 млн тонн, що було б лише втретє за 20 років, коли виробництво опускалося нижче 30 млн тонн після 2020 і 2016 років.

Прогноз ґрунтувався на очікуваній врожайності 6,99 т/га проти 7,38 т/га минулого року та орієнтовній зібраній площі 4,24 млн га порівняно з 4,75 млн у 2023 році.

Приблизну площу на 2024 рік також було переглянуто з 4,40 млн гектарів у червні.

«Надлишок вологи та брак сонячного світла негативно вплинули на потенціал врожайності», — йдеться у звіті міністерства про врожай.

Аналітики та трейдери очікували урожай м’якої пшениці близько 29-30 мільйонів тонн. Однак гірші, ніж очікувалося, показники збору врожаю озимого ячменю у Франції, який у розпалі, викликали додаткове занепокоєння щодо пшениці.

Прогноз міністерства щодо врожайності м’якої пшениці перевищив прогноз 6,4 т/га, зроблений інститутом рослинництва  Arvalis  минулого тижня. Якщо порівняти його з останньою оцінкою площі міністерства, прогноз врожайності Arvalis дасть лише близько 27 мільйонів тонн.

Загальне виробництво ячменю міністерство оцінило на рівні 11,29 млн тонн, що на 8% менше, ніж минулого року.

Виробництво озимого ячменю прогнозувалося на рівні 8,02 млн тонн, що на 17% менше, ніж минулого року, і нижче початкового прогнозу минулого місяця в 8,6 млн тонн.

Прогнозується, що виробництво ярого ячменю зросте на 26% до 3,27 млн ​​тонн за рахунок збільшення площі на 29%.

Виробництво ріпаку знизилося майже на 8% порівняно з минулим роком і склало 3,94 млн тонн через різке падіння врожайності. Це також значно нижче початкового прогнозу минулого місяця в 4,2 млн тонн.

Серед зернових культур, які жнивуватимуть пізніше, міністерство різко збільшило свою оцінку площі  кукурудзи на 2024 рік, включаючи посіви, вирощувані на насіння, до 1,6 млн га з 1,44 млн, очікуваних минулого місяця, що на 22% більше, ніж у минулому році, повідомили в міністерстві.

Для цукрових буряків міністерство підвищило очікувані площі до 411 тис. га з 398 тис га у червні та більш ніж на 8% рівня 2023 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!