Фрахтові ставки на Дунаї зросли, але стабілізувались

Джерело:  МінПром
Дунай

Минулого тижня УДП виставило на Prozorro послугу з перевезення зернових баржами. Компанія запропонувала флот, не задіяний в перевезеннях за довгостроковими контрактами. Аграрії могли зафрахтувати на жовтень як одну баржу, так і баржевий караван УДП у повному складі.

Але запропонована стартова ціна виявилась занадто високою для потенційних клієнтів.

За словами заступника генерального директора УДП Владислава Бєлаха, реакція аграріїв свідчить, що фрахтові ставки на Дунаї хоча і дещо зросли, але стабілізувалися на поточному рівні. Чутки про подальше зростання та стрибок фрахту до 38-40 євро за тонну і вище є лише певною грою з метою штучного розігріву ринку.

«Попит на дунайські перевезення високий, бажання є, але за наявних цін на агропродукцію фермер не готовий до зростання фрахтових ставок, адже це змусить його працювати у збиток», — зазначив Бєлах.

Він додав, що торги на Prozorro підтвердили, що пароплавство працювало і працює за реальними ринковими ставками: «Ми не приховуємо, що наш пріоритет — це довгострокові контракти, які дають можливість підприємству мінімізувати простої та планувати виробничу діяльність. Але наша цінова політика була і залишається ринковою і прозорою. Не існує вторинного ринку послуг на перевезення флотом УДП. Ми працюємо напряму з власниками вантажів, завжди виконуючи зобов’язання і одночасно корегуючи умови співпраці відповідно ринкових індикаторів».

Заступник гендиректора УДП підкреслив, що поточний рівень фрахтових ставок є об’єктивним та влаштовує як перевізників, так і аграріїв. А це означає, що обсяг перевезень Дунаєм продовжуватиме збільшуватись.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!