Форварди повернулись на український ринок: які ціни пропонують на новий врожай ріпаку

Джерело:  Kurkul.com
ріпак

Вперше з початку повномасштабного вторгнення росії на український ринок повернулися форвардні контракти. Про це йдеться у блозі «В агро повертаються форвардні контракти: які культури і за якою ціною купують трейдери?», пише Kurkul.com.

Як зазначила менеджерка аграрних цінових індикативів та старша аналітикиня аграрних ринків Чорноморського регіону Refinitiv Світлана Малиш, до укладання форвардних контрактів український ринок повернувся у кінці травня цього року.

За її інформацією, станом на 6 червня українські аграрії мало форвардили свій майбутній врожай. Адже очікують, що ціни на нього почнуть рости на тлі погіршення перспектив виробництва як в Україні, так і в основних виробничих районах Європи.

«Експортні котирування на українське зерно врожаю 2024 з’явилися на ринку наприкінці квітня — на початку травня, вперше після насильницького вторгнення росії в Україну наприкінці лютого 2022 року, показав моніторинг LSEG. Українські трейдери зосередилися на врожаї ріпаку, оскільки це рання культура, яка вийде на ринок разом з ячменем приблизно у середині червня. Котирування на український ріпак нового врожаю оцінювалися від $430/т до $455/т (18,5-19,5 тис. грн) на базисі CPT-Одеса з поставкою у липні-серпні, порівняно з $400-410/т на початку травня, але торги були повільними», — розповіла Світлана Малиш.

Аграрії чекають вищих цін. Світлана Малиш також зауважила, були розмови, що деякі українські трейдери готові заплатити більше, якщо задовольнять тверду пропозицію щодо ріпаку.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!