Фонд держмайна не зміг продати Білгород-Дністровський морський порт. Ціну знизять удвічі

Джерело:  Цензор.НЕТ
Білгород-Дністровський порт

Аукціон з приватизації Білгород-Дністровського морського торговельного порту, призначений на 3 березня, не відбувся – не було заявок.

Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Наступний аукціон вже зі зниженням ціни відбудеться 13 березня. Стартова ціна складе 93,7 млн грн (замість початкової – 187 млн грн).

“Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді. Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому”, – зазначив він.

Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Він розміщується на 59 га основної території порту (має виходи до девʼяти причалів) та понад 5 га території портопункту Бугаз (один причал) в селищі Затока.

До складу порту також входять дев’ять суден, чотири тепловози, 18 портальних кранів та 56 транспортних засобів (частина надана в оренду).

Як повідомлялося, 17 січня вперше в історії України приватизували морський порт. Фінальна ціна за порт “Усть-Дунайськ” становила 201 млн грн ($5,5 млн).

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!