Fitch Ratings знизило прогноз кредитного рейтингу «Кернел»

Рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогнози компанії «Кернел» з статусу «позитивний» на «стабільний». Про це повідомляє прес-служба Fitch Ratings.

Зазначимо, що для «Кернел» змінено рейтинг дефолту емітента з позитивного на рівні BB- — стабільний. За прогнозами агентства, «Кернел» збереже свою консервативну структуру капіталу після завершення програми розширення у 2022 фінансовому році.

«Разом із збільшенням масштабів, покращенням диверсифікації продуктів та репутацією фінансової дисципліни — це вказує на зміцнення кредитного профілю компанії, що відображено в „позитивному“ прогнозі щодо довгострокового рейтингу дефолту емітента „Кернел“ у гривні», — коментують експерти.

Крім того, рейтинг дефолту емітента «Кернел» урівноважує концентрацію постачальників товарів в одному регіоні та забезпечує помірний масштаб з його потужною бізнес-структурою з вертикальною інтеграцією в постачальницьку сировину та логістичну інфраструктуру. Це призводить до більшої прибутковості, ніж у міжнародних аналогів.

Слід додати, що за прогнозами аналітиків Fitch Ratings, на компанію очікує зростання доходу до $6,4 млрд у 2022 ФР завдяки запуску нових потужностей для переробки олійної та продовженню зростання торгових операцій. Також прогнозується рентабельність EBITDA на рівні 10% у 2022 ФР та зниження до 6−7% у 2023/25 ФР. У 2021 ФР цей показник склав 12,7%.

 

Agravery.com

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!