Філіппіни розраховують замінити пальмову олію, що дорожчає на ринку, кокосовою

Джерело:  OleoScope
кокос

Філіппінський політик Джоуї Сальседа закликав національне управління кокосової промисловості (Philippine Coconut Authority – PCA) взяти курс на збільшення обсягів виробництва та експорту кокосової олії. На його думку, продукт може стати “хорошою заміною” пальмовій олії на ринку напередодні можливого подорожчання останньої.

Сальседа сказав, що контракти на поставки кокосової олії зараз складають $ 1100 за тонну, а пальмова олія виграє в ціні лише на пару десятків доларів, хоча вартість «пальми» за останній місяць вже зросла на 20%.

«Я закликаю Філіппінське управління кокосової промисловості знайти способи збуту місцевої кокосової олії як альтернативу пальмовій, – говорить він. – Це допоможе нашим фермерам, які займаються вирощуванням кокосових пальм, увійти в експортну торгівлю або, принаймні, отримати з цього вигоду».

Політик також нагадав, що Філіппіни є найбільшим виробником кокосової олії у світі, а сама продукція займає вагому частку в структурі національного сільськогосподарського експорту.

За інформацією OleoScope, у країні, починаючи з 2016/17 МР, щосезонно випускають близько 1,5-1,7 млн ​​тонн кокосової олії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!