Фермери почали говорити про перевиробництво цибулі

Джерело:  AgroTimes
цибуля

Висока ціна цибулі минулого року, яка була зумовлена окупацією основних районів виробництва цибулі на Херсонщині, спонукала фермерів вирощувати овоч в інших регіонах. Фермери вже почали говорити про перевиробництво цієї культури.

Про це йдеться в матеріалі «Голосу України».

Зазначається, що на Прикарпатті дощова весна та літо дозволили навіть на богарних полях зібрати до 50 т/га цибулі.

«На Прикарпатті цибулю вже вирощують на ділянках із крапельним зрощуванням, там урожаї ще вищі, – розповіла Орися Книшук, голова фермерського господарства «Прометей». – Масовий збір цього овочу припадає на вересень, але вже тепер зрозуміло, що є перевиробництво, тобто ринок перенасичений і перевищує обсяги споживання. Інша справа – якою буде якість, тож важливе питання збереження».

Нагадаємо, на найбільшому гуртовому ринку заходу України – «Шувар», що у Львові цибуля коштує в середньому 14 грн/кг ($0.38/кг). Торік о цій порі вона коштувала 28.5 грн/кг ($0.78/кг). Проте в 2020 році – всього 4.5 грн/кг ($0.16/кг). У допандемійному і відносно благополучному 2019 році кілограм цибулі гуртом коштував 9.5 грн/кг ($0,37). Доларова інфляція за період з серпня 2019 року по серпень 2023 року склала 19.53%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!