Фермери в США скоротять посіви кукурудзи, але збільшать посіви сої та пшениці в сезоні 2022/23 – USDA

соя

Очікується, що американські фермери скоротять посіви кукурудзи, при цьому розширивши посіви сої та пшениці у майбутньому маркетинговому році, повідомило у п’ятницю міністерство сільського господарства США.

За прогнозом Міністерства сільського господарства США, фермери засіють 92,0 мільйона акрів (0,37 мільйона квадратних кілометрів) кукурудзи у 2022/23 році порівняно з 93,3 мільйона у 2021/22. За прогнозом, посівні площі соєвих бобів зростуть до 87,5 мільйонів акрів з 87,2 мільйона.

Міністерство сільського господарства США прогнозує посіви всієї пшениці в США на 2022/23 рік на рівні 49,0 млн. акрів порівняно з 46,7 млн. акрів у 2021/22 році.

Міністерство сільського господарства США прогнозує зростання посівних площ пшениці та сої на тлі зростання світових цін на продовольство до 10-річного максимуму на чолі з цінами на зернові культури та олії, згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Ф’ючерси на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) минулого тижня перевищили 8 доларів за бушель, що є найвищим показником за майже дев’ять років, через скорочення світових запасів продовольчої пшениці.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT трохи знизилися після досягнення рекордного максимуму понад 73 центів за фунт у червні, чому сприяли обмежені світові запаси рослинної олії і зростання попиту на біопаливо на основі сої.

Посіви кукурудзи в США, для якої потрібно більше добрив, ніж для соєвих бобів, можуть бути обмежені в 2022 через зростання цін на ресурси. Нестача азотних добрив через різке зростання цін на природний газ загрожує зменшити врожайність у світі наступного року, заявила CF Industries, великий виробник добрив для сільськогосподарських культур.

Сполучені Штати – найбільший у світі експортер кукурудзи, другий за величиною постачальник сої після Бразилії та один із найбільших світових експортерів пшениці.

Міністерство сільського господарства США, яке планує випустити повний звіт у лютому з докладним описом своїх 10-річних прогнозів попиту та пропозиції, заявило, що дані, опубліковані в п’ятницю, ґрунтуються на його аналітичних моделях, а не на опитуваннях фермерів.

 

IDK.ru

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!