Ель-Ніньйо скоротить виробництво рису в Індонезії

Джерело:  IDK
рис

Виробництво рису в Індонезії в січні та лютому цього року оцінюється в 2,25 мільйона метричних тонн, як показали дані Міністерства сільського господарства в середу, що на 46,3% менше, ніж за той же період рік тому, коли Ель-Ніньйо вдарило по урожаю.

Очікується, що тривала посуха, спричинена погодним явищем Ель-Ніньйо, призведе до скорочення виробництва рису в Індонезії на 2% у 2023 році, а посів основного сезону збирання врожаю цього року було відкладено.

Метеорологічне агентство Індонезії BMKG прогнозує, що Ель-Ніньйо збережеться на початку 2024 року і поступово нейтралізується до квітня.

Очікується, що врожай рису в січні становитиме 930 000 тонн, а у лютому — 1,32 мільйона тонн при щомісячному споживанні 2,54 мільйона тонн.

«Якщо ми будемо покладатися лише на внутрішнє виробництво в січні, це буде дефіцит, проте ми маємо перенесений запас із грудня», — заявив директор міністерства сільського господарства Інті Пертиві на щотижневій координаційній нараді з інфляції.

Дані Національного продовольчого агентства Індонезії (NFA) показують, що запаси рису в країні на кінець 2023 року становили 7,46 мільйона тонн, включаючи запаси домогосподарств та оптових торговців.

“Запасів буде достатньо до березня, а основний збір урожаю може бути відкладений до квітня чи травня”, – заявив на зустрічі високопоставлений представник НФА Сарво Едхі.

Індонезія поставила за мету виробити 32 мільйони тонн рису в 2024 році, що на 3,56% більше, ніж минулого року, за оцінками, 30,9 мільйона тонн.

Оскільки розпочався сезон дощів, Індонезія планує засіяти 1,7 мільйона гектарів (4,2 мільйона акрів) рису в січні та 1,4 мільйона гектарів у лютому, заявивши у середу президент Джоко Відодо.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!