Експорт зерна з Канади відстає від торішнього на 9%

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Канада

За сорок два тижні поточного сезону Канада експортувала 35,8 млн т зернових, зернобобових та олійних культур, що на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого сезону. Про це повідомляє агенція Зерно Он-Лайн із посиланням на Канадську зернову комісію (CGC).

Обсяг вивезення м’якої пшениці досяг 17,6 млн т (+9%), твердої пшениці – 3,0 млн т (-33%), ячменю – 1,8 млн т (-33%), гороху – 1,8 млн т (+11%), каноли – 5,2 млн. т (-25%).

За прогнозами Мінсільгоспу США, експортний потенціал м’якої та твердої канадської пшениці цього сезону дорівнює 24 млн т (-6% до рівня минулого сезону). Наступного сезону, який розпочнеться 1 серпня, експорт може зрости до 24,5 млн т завдяки очікуваному збільшенню врожаю з 31,954 млн т до 34,0 млн т.

Експорт ячменю з Канади, за прогнозами Мінсільгоспу США, за весь поточний сезон може становити 2,3 млн т, що набагато нижче, ніж минулого сезону (3,1 млн т). У наступному сезоні обсяг вивезення ячменю підвищиться до 2,4 млн т, але залишиться нижчим за середньоп’ятирічний рівень.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!