Експорт яєць з Індії виріс на тлі зростання попиту з Малайзії

Джерело:  Meatinfo
яйця

Очікується, що Індія експортує рекордну кількість яєць до Малайзії, де спостерігається «гостра нестача», оскільки зростання цін на корми призвело до того, що багато фермерів скоротили виробництво.

Міністерство сільського господарства та продовольчої безпеки Малайзії погодилося тимчасово дозволити імпорт курячих яєць з-за кордону, додавши, що рішення буде переглянуто, коли внутрішні постачання стабілізуються.

За словами міністра сільського господарства та продовольчої безпеки країни Мохамада Сабу, після імпорту яєць з-за кордону дефіцит яєць у Малайзії скоротився до 1 мільйона у грудні, повідомляє CNA. Це можна порівняти з нестачею 157 мільйонів яєць у листопаді та 118 мільйонів яєць у листопаді.

“Малайзія вперше закуповує велику кількість яєць в Індії, і схоже, що експорт яєць з Індії до Малайзії залишиться високим у першій половині 2023 року”, – сказав Састі Кумар, спільний керуючий директор Ponni Farms, одного з провідних індійських експортерів яєць, повідомив Reuters. Він додав, що Індія відправила до Малайзії 5 мільйонів яєць у грудні, 10 мільйонів у січні та до 15 мільйонів у лютому.

Імпорт яєць з Індії допоміг Малайзії знизити ціни з рекордно високого рівня у грудні. Президент Федерації асоціації тваринників Малайзії Тан Чі Хі впевнений, що виробництво яєць у країні відновиться найближчими місяцями, оскільки уряд збільшить субсидії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!