Експорт ячменю з ЄС досяг шестирічного максимуму

ячмень barley
UkrAgroConsult

Експорт ячменю з ЄС у поточному маркетинговому сезоні досяг максимуму за шість років на тлі зростання попиту з боку Китаю, Туреччини та Йорданії, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на ArgusMedia.

За попередніми даними Європейської комісії, з 1 липня до 28 листопада країни ЄС-27 експортували близько 4,12 млн т ячменю. Це більше, ніж 3,43 млн т роком раніше та 3,62 млн т у 2019-2020 роках.

Постачання були вищими, незважаючи на часткову звітність із Франції – одного з найбільших експортерів урожаю в ЄС.

Експорт зріс, оскільки Китай, Туреччина та Йорданія збільшили закупівлі, що більш ніж компенсувало скорочення поставок до Саудівської Аравії та Алжиру.

Близько 1,61 млн т було експортовано до Китаю цього року порівняно з 1,31 млн т роком раніше. Відвантаження до Китаю склали 39% від загального обсягу, що практично не змінилося порівняно з минулим роком.

Але експорт до Йорданії зріс більш ніж у п’ять разів до 412 000 тонн цього року, що становить 10% від загального обсягу постачання. А експорт до Туреччини становив 332 500 тонн порівняно з 29 000 тонн минулого року.

Цього року Китай збільшив імпорт ячменю, оскільки ціни на пшеницю, що швидко зростають, у всьому світі спонукали його покупців шукати альтернативні зернові. Посушливі умови, що зберігаються, на більшій частині східного Середземномор’я та Близького Сходу чинили тиск на внутрішнє виробництво ячменю в Туреччині та Йорданії, що ще більше підтримало імпорт.

Франція експортувала найбільше ячменю цього сезону, за частковими даними, з липня відвантаживши 1,75 млн т. За Францією слідують Румунія з 1,48 млн т і Німеччина з 507 тис. т.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!