Експорт ячменю з Австралії у жовтні різко виріс на тлі попиту з боку Китаю

Джерело:  Feedlot
ячмінь

Згідно з останніми даними Австралійського бюро статистики, у жовтні Австралія експортувала 926 675 тонн ячменю та 42 851 тонну сорго.

Експорт пивоварного ячменю у жовтні становив 213 531 тонну, що на 29 відсотків менше порівняно з 301 810 тоннами, відвантаженими у вересні.

Експорт фуражного ячменю більш ніж подвоївся першого місяця відвантажувального року і становив 713 144 тонни, порівняно з 342 284 тоннами, експортованими у вересні.

У жовтні 76% австралійського експорту фуражного ячменю було поставлено до Китаю (540 251 т), решта покупців – Японія (99 597 т) та Філіппіни (62 621 т).

Експорт сорго знизився з 271593 тонн у вересні, що відображає скорочення наявних запасів.

Керуючий Flexi Grain Сем Роуч сказав, сказав, що експорт фуражного ячменю “вибухнув” у жовтні.

“Це був перший місяць, коли експортний попит Китаю належним чином відбився на структурі відвантаження, при тому, що все ще існували деякі обмеження щодо загального обсягу відвантажених вантажів”, – сказав Роуч.

“Ми очікуємо, що постачання у листопаді та грудні зростуть до 1 млн тонн на місяць”.

На думку Сема Роуча, Австралія має відвантажити загалом 4 млн. тонн з 1 жовтня по січень чи лютий.

“Це разюча цифра, враховуючи, що загальний обсяг постачання на експорт у жовтні-вересні цього маркетингового року становив близько 5 млн тонн.

“Відвантаження близько 80% середнього врожаю на початку сезону безпрецедентне”.

Пан Роуч сказав, що основним фактором є “надзвичайно високий” попит на ячмінь у Китаї, і, отже, Австралія зі своїм ячменем за гарною ціною є найбільшим постачальником.

Темпи закупівель та відвантаження в Китаї вказують на те, що попит набагато вищий за прогнози, зроблені Міністерством сільського господарства США.

На думку експерта, Китай закупить щонайменше на 3-4 млн. тонн більше, ніж прогнозувало Міністерство сільського господарства США.

Окрім попиту на ячмінь, у Китаї також спостерігається значний попит на сорго.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!