Експорт соєвого шроту з Індії зросте, а імпорт олії може знизитися

Джерело:  Oilworld
соевый шрот

Експорт соєвого шроту з Індії різко зростає, оскільки посуха вдарила по виробництву найбільшого експортера Аргентини, при цьому 500 000 тонн, ймовірно, буде відвантажено з південноазіатської країни в лютому та березні, заявили три експортери.

Падіння виробництва в Аргентині призвело до зростання цін американських виробників, що зробило індійський соєвий шрот більш конкурентоспроможним.

Експорт Індії за перші чотири місяці 2022/23 маркетингового року, що розпочався 1 жовтня, зріс на 65% до 631 000 тонн, що майже відповідає 644 000 тонн, експортованих за весь попередній рік, за даними торгової організації Індійської Soybean Processors Асоціація (SOPA) .

“Експорт набрав обертів і залишатиметься там принаймні до середини квітня”, – сказав Рейтер Хемант Бансал, віце-президент з переробки та переробки насіння олійних культур у Patanjali Foods Ltd PAFO.NS.

За словами експортерів, пожвавлення експорту кормів для тварин збільшило переробку сої в Індії та доступність соєвої олії, що може знизити потребу в імпорті соєвої та пальмової олії найбільшим у світі покупцем у найближчі місяці.

Бансал, Бангладеш, В’єтнам і Непал купують індійську соєвий шрот, оскільки він дешевше, ніж постачання з Південної Америки, і вони також заощаджують на транспортних витратах.

За словами експортерів, індійський шрот пропонується за ціною від 580 до 585 доларів за тонну на умовах FOB для постачання у березні, порівняно з 598 доларами, які пропонують Аргентина.

“Якщо світові ціни збережуться на нинішньому рівні, то Індія може легко експортувати понад 2 мільйони тонн у 2022/23 році”, – сказав експортер з Індору в штаті Мадхья-Прадеш.

Це більш ніж утричі перевищує обсяг експорту у 2021/22 маркетинговому році.

Ціни на соєвий шрот зросли, оскільки прогнозувалося, що виробництво сої в Аргентині впаде до 38 мільйонів тонн у 2022/23 році через посуху з 48 мільйонів тонн, які спочатку оцінювалися.

Показники врожаю постійно переглядаються у бік зниження, що підтримує ціни на соєвий шрот, сказав експортер з Індора, який відмовився назвати своє ім’я, оскільки він не уповноважений спілкуватися зі ЗМІ, пише Рейтер.

Олійні заводи збільшили переробку сої для виконання замовлень на експорт шроту, що має скоротити потреби в імпорті протягом найближчих місяців, сказав експортер із Мумбаї, який також відмовився назвати своє ім’я.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!