Експорт сільгосппродукції США побив рекорд на тлі попиту Китаю та Мексики

экспорт
UkrAgroConsult

Автори статей:

Зростання попиту з боку Китаю та Мексики збільшило експорт сільськогосподарської продукції США на 18% у 2021 р. до рекордних 177 млрд дол., повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Міністр сільського господарства США Том Вілсак назвав зростання експорту «серйозним стимулом для економіки загалом і, зокрема, для наших сільських громад».

США розширили закордонні продажі широкого спектра сільськогосподарських товарів, незважаючи на скарги на вищі витрати та затримки трансокеанських перевезень, показали дані про експорт, опубліковані 8 лютого Міністерством торгівлі. Експорт кукурудзи зріс на 53%, а постачання яловичини зросло на 43% за останні у IV кв. 2021 р. у порівнянні з IV кв. 2020 р.

Китай зберіг своє місце як основний напрям експорту, при цьому закупівлі виросли на 25% порівняно з 2020 р. Мексика обігнала Канаду як другий за величиною напрям експорту, при цьому експорт виріс на 39% до рекордних 25,5 млрд дол. з 2020 р.

У 2021 р. Китай імпортував із США сільськогосподарську продукцію на рекордні 33 млрд дол., хоча адміністрація Байдена критикувала Пекін за невиконання зобов’язань із закупівель згідно з умовами «першої фази» торгової угоди, що поклала край «тарифній війні» Дональда Трампа з Китаєм.

Дані Міністерства торгівлі США також показали, що американські фермери дедалі більше залежать від Китаю та кількох великих клієнтів. У 2021 році на частку Китаю припадало 19% експорту сільськогосподарської продукції США порівняно з 16% у 2015 році. На 4 основні закордонні ринки, до яких також входять Мексика, Канада та Японія, припадало 55% експорту порівняно з 52% у 2015 році.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!