Експорт пшениці з росії сповільнюється через низький попит

Джерело:  Bloomberg
пшениця

Російський експорт пшениці сповільнюється з рекордних темпів, оскільки трейдери бачать зниження попиту з боку ключових імпортерів, повідомляє Bloomberg

Попит страждає, оскільки великі покупці, такі як Єгипет і Туніс, мають проблеми з доступом до твердої валюти, а також через зусилля москви контролювати зовнішні продажі за цінами, які вона вважає занадто низькими.

Експорт російської пшениці може знизитися до 4,6-4,7 млн ​​тонн у листопаді, повідомляє Інтерфакс із посиланням на залізничну компанію “Русагротранс”, порівняно з 5,1 млн тонн у жовтні. Це пов’язано з низькими цінами на російську пшеницю, повідомляється в понеділок. “Ціни стагнують, незважаючи на те, що світовий баланс пшениці залишається напруженим”, – повідомили “Інтерфаксу” аналітики залізничного оператора.

Зусилля встановити неофіційний мінімум місцевих цін також ускладнили російський експорт в останні місяці, змусивши деяких трейдерів переглянути або навіть скасувати угоди. Консультант СовЕкон скоротив свою оцінку експорту пшениці з Росії на цей сезон, частково через урядовий контроль над експортом.

Очікується, що врожай зерна в росії цього року стане другим за величиною в історії. Минулого року вона зібрала рекордні обсяги пшениці, що залишило залишки для експорту цього сезону. Перевезення зазвичай сповільнюються взимку, оскільки доставка зерна річками закривається через лід.

Міністерство сільського господарства США підвищило оцінку виробництва пшениці в росії на 2023-24 роки до 90 мільйонів тонн з 85 мільйонів тонн минулого тижня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!