Експорт пальмової олії з Індонезії у 2021 році скоротиться другий рік поспіль

пальмовое масло
UkrAgroConsult

Експорт та виробництво пальмової олії Індонезії у 2021 році, ймовірно, скоротяться другий рік поспіль заявив заступник голови асоціації пальмової олії Індонезії (GAPKI), повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Рейтерс.

Очікуване зниження у найбільшого виробника у світі пов’язане з різким падінням експорту сирої пальмової олії та проблемами виробництва, пов’язаними з меншим використанням добрив та поганим доглядом за плантаціями.

Очікується, що загальний експорт пальмової олії скоротиться на 0,34% у 2021 році, порівняно з торішнім результатом, заявив на віртуальній конференції віце-голова GAPKI Тогар Сітанганг.

Водночас, експорт сирої пальмової олії (CPO) Індонезії, як очікується, цього року впаде на 60,5% порівняно з 2020 роком, додав він, оскільки Індія, найбільший покупець, замість нього обере нафтопродукти.

Ситанганг також сказав, що падіння експорту загалом відбулося в основному через зниження поставок CPO.

«Індія чомусь віддає перевагу рафінованій пальмовій олії», – сказав він, додавши, що експорт продуктів з рафінованої пальмової олії цього року збільшиться на 22,2%.

Асоціація пальмової олії Індонезії вже вдруге переглядає свій експортний прогноз на 2021 рік.

Минулого місяця асоціація прогнозувала, що загальний експорт пальмової олії у 2021 році зросте на 1,2%, незважаючи на те, що тоді передбачалося падіння експорту CPO на 54,4%.

Ситанганг сказав, що скорочення експорту CPO відповідає меті країни – повністю припинити експорт CPO при одночасному збільшенні постачання пальмової олії з доданою вартістю.

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив минулого місяця, що його країна має намір припинити експорт CPO «якось» у майбутньому.

Індонезія ще не розкрила подробиць про те, як вона має намір зупинити експорт CPO.

Нагадаємо, експорт пальмової олії з Індонезії впав на 9% у 2020 році після рекордно високого рівня у 2019 році, тоді як виробництво впало на 1%.

Детальна інформація по експорту олійних культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, стану посівів та ходу збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!