Експорт Kernel скоротився через постійні атаки росіян

Джерело:  AgroPortal.ua

росіяни у вересні 2023 року кілька разів атакували активи агрохолдингу Kernel. Про це говориться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Так, росіяни 2 вересня 2023 року завдали удару по життєво важливих для діяльності підприємств компанії об’єктах у порту на Дунаї, які займаються експортом соняшникової олії. Зокрема, постраждали резервуари для зберігання рослинної олії, обладнання, необхідне для перевалки, зокрема, трубопроводи, залізничні приймальні споруди, залізничні цистерни, що очікують на розвантаження, та адміністративна будівля.

«Повний обсяг цих збитків наразі оцінюється», — уточнили в компанії.

3 вересня також відбулась атака по зерносховищах портового оператора у Дунайському регіоні, який надає послуги з перевалки зерна компанії Kernel. Це призвело до повного знищення двох зерносховищ загальною місткістю 5 тис. т, а ще два зерносховища з такою ж місткістю зазнали пошкоджень і тимчасово не можуть використовуватися для накопичення зерна.

«Крім того, 6 вересня 2023 року стався ще один удар, спрямований, серед іншого, на активи компанії в дунайських портах. На щастя, значної шкоди не було завдано, хоча операційна діяльність таких активів була порушена», — додали в компанії.

Водночас у Kernel зауважили, що у серпні холдинг експортував близько 250 тис. т агропродукції — 92 тис. т зерна, 67 тис. т соняшникового шроту та 98 тис. т соняшникової олії.

«Обсяги експорту були підірвані викликами, з якими стикається компанія, такими як неможливість експортувати товари через українські чорноморські порти та постійні російські атаки на українську портову інфраструктуру на Дунаї, що серйозно порушило логістику річкового експорту», — підсумували в компанії.

Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!