Експорт казахської пшениці зріс майже на чверть

Джерело:  kapital.kz
пшениця

За вісім місяців 2023 року експорт пшениці з Казахстану досяг 1,36 млрд доларів, показують дані Бюро національної статистики Агентства зі стратегічного планування та реформ. Сума зросла на 23% порівняно з минулим роком і стала максимальною для цього періоду щонайменше з 2011 року, повідомляє Телеграм-канал Першого кредитного бюро DataHub.

Экспорт казахстанской пшеницы вырос почти на четверть 2511442 - Kapital.kz

Як зазначили аналітики, вражаюче зростання показало один серпень – плюс 138% порівняно з тим же місяцем 2022 року, 177,7 млн. доларів. «Рекорд забезпечений фізичним зростанням експорту: обсяги за січень-серпень становили 5,2 млн. тонн, збільшившись за рік майже наполовину. Більше востаннє ми за кордон продали 2012-го (приблизно 6 млн тонн)», – пояснили у ПКБ.

Ситуація з борошном гірша, повідомляють в аналітичному центрі Першого кредитного бюро.

У грошовому вираженні казахстанського борошна продано на 369,7 млн. доларів, що на 12% менше, ніж за вісім місяців минулого року. Обсяги при цьому зросли на 12%, до 1,2 млн тонн, тобто продукція стала дешевшою. Минулорічний показник у доларах був рекордним за весь час ведення статистики, зауважили в DataHub.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!