Експорт гороху з Росії досяг рекордних показників

UkrAgroConsult

Автори статей:

За даними Центру оцінки якості зерна, за липень-листопад 2021/22 МР з Росії було експортовано близько 700 тис. тонн гороху, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року, і є абсолютним рекордом для цього періоду сезону.

Такі обсяги стали можливі завдяки гарному врожаю, спричиненому переважно збільшенням посівних площ, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

У вересні було відвантажено найвищий обсяг – майже 224 тис. тонн – рекордний місячний обсяг для російського гороху.

Починаючи з жовтня, відбулося зниження темпів експорту, проте, за оцінкою експертів УкрАгроКонсалт, вони все одно виявляться вищими за середні п’ятирічні значення.

Якщо розглядати російський експорт гороху в розрізі за напрямками, то можна відзначити, що майже всі основні покупці наростили обсяги закупівель, за винятком Пакистану, який минулого сезону досить закупився, а цього року чекає хороший власний урожай зернових і зернобобових, тому скоротив імпорт.

Частка ЄС у структурі російського експорту гороху, попри збільшення закупівель, трохи скоротилася, переважно, з допомогою різкого збільшення імпорту Туреччиною, яка зазнала труднощів із власним урожаєм 2021 р.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!