Експерти знизили оцінку врожаю сої в Аргентині в 2022/23 МР

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентинські сільгоспвиробники можуть зібрати близько 38 млн тонн сої в сезоні-2022/23, що значно нижче показників валового збору олійної країни в останні роки, оскільки посуха негативно впливає на стан посівів низки сільгоспкультур на південноамериканських полях. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прогноз аналітиків Зернової біржі Буенос-Айреса.

Раніше експерти оцінювали врожай бобів у 41 млн тонн, що все ж таки нижче за початковий показник у 48 млн тонн, який озвучували у вересні 2022 р.

«На посіви сої негативний вплив продовжують надавати високі температури та неоднорідний розподіл опадів. Не виключено подальше зниження прогнозу виробництва олійного насіння. Агрокліматичні умови найближчими тижнями матимуть вирішальне значення для запобігання новим втратам у ключових сільськогосподарських регіонах», – говориться в щотижневому звіті біржі.

Зернова біржа Росаріо напередодні знизила свою оцінку врожаю сої в 2022/23 МР до 34,5 млн тонн з 37 млн тонн, які були позначені в січні 2023 р. Причиною корекції також стала посуха. Такий урожай для країни буде найнижчим за останніх 14 років, попереджають фахівці.

Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії і шроту, а також одним з ключових постачальників соєвих бобів на зовнішні ринки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!