Експерти USDA знизили прогноз експорту пшениці із України

usda МСХ США
UkrAgroConsult

Україна. Як і очікувалося, оцінки врожаю зернових в Україні залишились без змін у новому звіті USDA. Прогноз експорту кукурудзи та ячменю також залишився незмінним, проте оцінка експорту української пшениці була трохи скорочена (-0,2 млн тонн) через посилення конкуренції з боку Індії, Австралії та Аргентини на азійському ринку фуражного зерна.

Росія. Оцінки врожаю та експорту основних зернових у Росії залишилися незмінними.

Казахстан. Оцінки врожаю основних зернових культур були приведені у відповідність до остаточних даних національної статистики Казахстану.

Експорт пшениці з Казахстану в 2021/22 МР очікується на рівні 7,3 млн. тонн за рахунок високого попиту (+0,1 млн. тонн від січневої оцінки), а експорт ячменю був знижений на 100 тис. тонн до 700 тис. тонн.

Крім того, оцінка імпорту пшениці була підвищена з 1 млн. тонн до 1,2 млн. тонн на тлі активних закупівель російської пшениці.

Таким чином, урожай зерна у Чорноморському регіоні у 2021/22 МР порівняно з січневим прогнозом зменшився на 0,14% до 208,5 млн тонн, а експортний потенціал – на 0,17% до 115,6 млн тонн, повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт. 

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!